keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kummitädin Anelmaiset
Täytyy sanoa, että mä en ole ihan niin innostunut tästä Anelmaiset-buumista. Ovat vähän liian rönsyilevät ja romanttiset mun makuun. Mutta kun kummitäti laittoi viestiä, että osaisinko tehdä hänelle ihanat Anelmaiset, niin laitoin sukat puikoille. Kummitädin väritoive oli päävärinä harmaata, ripaus vanhaa roosaa sekä valkoista ja mustaa. Vanha roosa aiheutti vähän päänvaivaa, mutta lähes sopivan väristä lankaa löytyi Novitan Nordic Wool -langasta. Muut värit ovatkin sitten seiskaveikkaa. Sukat tein pitkälti ohjeen mukaan, mutta välillä sovelsin vähän omaani mukaan. Toiveina oli että sukat saavat tulla yli polven eli neuloin varteen muutamia kerroksia enemmän kuin ohjeessa. Värien kanssa sai tehdä vähän aivotyötä, että sai sukista suht tasapainoisen ja harmoonisen näköiset. Opettelin näihin tuota venäläistä kukkapitsiä myös, sehän olikin suhteellisen helppoa. Virkattuja kukkia tuli varteen vähän reilummin, näitä virkkailin omasta päästäni ja ohjeen mukaan. Mustat satiininauhat viimeistelivät sukat. Luulin näiden tekoon menevän kauankin aikaa, mutta mitä vielä, reilussa viikossa valmista. Tein kahta sukkaa yhtä aikaa, jotta oli helpompi muistaa mitä tekee ja kirjoneuleen takia sukkien teossa pysyi mielenkiinto. En edelleenkään ole suurin fani, mutta ymmärrän kyllä mikä näissä kaikkia viehättää.  Ja kummitäti tykkäsi uusista sukistaan, sehän on pääasia!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kauniit sukat olet tehnyt! Muistatko minkä verran näihin meni lankaa? :)

Henni kirjoitti...

Ostin kaksi kerää harmaata, joista meni yhteen sukkaan noin puoli kerää. Vaaleanpunaista mulle oli yksi 50gramman kerä ja se meni kaikki. Musta ja valkoinen kerä oli kotoa löytyneitä jämälankakeriä, niiden kulutusta en osaa kyllä yhtään arvailla :) Tarvitsisi varmaan alkaa punnitsemaan näitä sukkia niin olisi helpompi tietää miten paljon lankaa kuluu!

Unknown kirjoitti...

Hei! Montako silmukkaa loit, kun sukka yltää polven yli? Tilaus tuli.... 7 veljestä lankaa mulla. ja koko nro 37 pitäisi olla. :)

Henni kirjoitti...

Loin 70 silmukkaa eli 10 enemmän mitä ohjeessa käskettiin ja seiskaveikalla tein sukat 3,5 puikoilla