maanantai 16. marraskuuta 2015

Messusaalis


Kässämessut onnellisesti takana ja saalis esillä. ( Ja voi että kun taas alkaa tämä narina päivänvalon puuttumisesta, vähän on sumea kuva näköjään. ) Eilen pääsin siis minäkin messuilemaan Kädentaito-messuille ja täytyy sanoa, että osasinpas aika hyvin pysyä ostoslistassani. Etukäteen suunnittelemalla ilmeisesti välttyy hyvin turhilta heräteostoksilta. Ostosaalis jäi siis aika kohtuulliseksi ja budjetti piti enemmän kuin hyvin. Oikeastaan loppupäivästä mulla oli vähän jo sellainen olo, että olenpa tuhlannut vähän, pitäiskö ostaa vielä jotain lisää. Niinpä muutama heräteostoskin tarttui siis mukaan, mutta aika harkitusti mentiin.

Meidän bussi starttasi kohti Tamperetta vasta kymmeneltä ja se aiheutti etukäteen pientä harmistusta. Mieluiten olisin ollut paikalla jo heti ovien auetessa, en vasta puolen päivän jälkeen. Messuaikaa oli kuitenkin varattu ihan loppuun asti ja niinpä melkein viisi tuntia jäi aikaa kiertämiseen. Toisaalta ehkä oli ihan hyväkin, että oltiin reissussa vasta sunnuntaina. Toki jollain osastoilla näkyi se, että on kyseessä jo viimeinen messupäivä ja myytävää ei varmasti ollut enää niin laajasti kuin perjantaina, mutta loppujen lopuksi tuo sunnuntai oli hyvä messupäivä. Väki väheni paljon iltapäivällä ja loput parituntia kierrellä sai jo ihan rauhassa. Olen aiemminkin messuillut yleensä sunnuntaisin ja jotenkin tuo väljyys saa minut pitämään sunnuntaita hyvänä messupäivänä. Lauantaina ahtaus ja kyynerpäätaktiikalla ihmismassassa eteenpäin pyrkiminen ei houkuta sitten yhtään. Tosin voisin vaihtaa messupäiväni myös perjantaihin, saapa siis nähdä mikä päivä messuille päätetään seuraavan kerran lähteä.

Tein siis etukäteen ostoslistan itselleni ja koska olen huono kässäbloggaaja, en kokenut tarpeelliseksi kuvata messuilla. Saan paljon enemmän messujen tarjonnasta irti katselemalla valikoimaa paikanpäällä, vaikka nyt jälkikäteen olisikin ehkä kiva olla kuvia muistoksi kiinnostavista tuotteista. Valikoimaa oli tänäkin vuonna valtavasti ja hauska huomata, miten samat näytteilleasettajat löytyvät samoista paikoista vuodesta toiseen, tietää jo etukäteen vähän minne suunnata mitäkin hakemaan. Meillä oli äitini kanssa aika rauhallinen kiertotahti ja ehdittiin vähän päälle neljässä tunnissa kiertää just sopivasti kaikki hallit läpi. Sinellin osastolta löysin etsimiäni joulupapereita ja ääriviivatarroja. Valkoista askartelumassaa ostin Paapon pisteeltä sekä toisen pienemmän paketin Sinooperilta, josta löytyi myös valkoinen liitutaulutussi. Novitalta napattiin messujen ainoat lankaostot ja jaettiin kolme kerää niin että minulle päätyi kaksi ja äidilleni yksi. Roosanauha lankaakaan en sortunut, vaan ostin vain uusimman ohjekuvaston sekä villasukan mallisen heijastimen. Joltain viideneuron kirjapisteeltä ostin Eväskirjan, mä olen kyllä niin heikkona näihin keittokirjoihin. Mitään mielenkiintoista messutarjousta kiinnostavista kässäkirjoista en sen sijaan nähnyt. Kultaista ohutta rautalankaa ostin samalta osastolta jolta äitini hankki monta vyyhtiä paperinarua. Tosin ne paperinarut kannoin kotiini aikeina tehdä äitille pallovalot. Heräteostos-kategoriaan menee pizzakaulin sekä suloiset puutontut. Ne saa tuosta levystä irroitettua ja suunnittelin niistä jo joulukuusen koristeita. Kuvasta puuttuu yksi kortti Minna-kortilta, se päätynee joulutauluksi.

Varsin tarvikepitoisia ostoja siis tänä vuonna ja nyt onkin keksittävä, mistä löytää aika kaikkien ideoiden totetuttamiseen, neuloakkin kun pitäisi! Eiköhän tästä pikkuhiljaa kaikki tavarat pääse käyttöön. Niin ja messuostoslistalta jäi puuttumaan betoni. Sitäkin kyllä näin myytävän, mutta jätin ostamatta. Isäni kun oli sitä mieltä, että betoni ostetaan rautakaupasta isona säkkinä ja käytetään muuallakin kuin vain pieniin askarteluhin. Niin se varmasti onkin, halvemmalla pääsee kun ostaa isomman määrän kerralla. Lisäksi meidän ostoskassit painovat iltapäivästä jo aika paljon, vaikkei tavaraa paljon ollutkaan, joten järkevämpää oli jättää betonin osto myöhempään. Niska jumitteli nyt jo ostoskassien raahailusta. Mutta muuten kaiken kaikkiaan kiva messupäivä ja kyllähän tuonne olisi taas ensi vuonnakin päästävä!

Ei kommentteja: