perjantai 18. syyskuuta 2015

Neulotut Hai-saappaat
Neulominen on alkanut kiinnostaa taas oikein kunnolla ja kun vauvan muumisukat tulivat valmiiksi, sain vihdoin tehtyä myös yhdet keväästä asti kesken olleet sukat (niistä lisää myöhemmin). Näiden jälkeen teki mieli tehdä jotain hauskaa itselle ja petroolin väriset seiskaveikkakerät tuntuivat kerääntyvät nenäni eteen tiukasti. En tiedä mistä idea lopulta tuli mutta yllättäen mun oli pakko saada itselleni neulotut haisaappaat!

Näihin ei ole mitään ohjetta, vaan ovat ihan oman pään tuotoksia, mallia tietysti otettiin niistä aidoista haisaappaista, jotka olivatkin sohvan vieressä koko neulonta prosessin ajan. Halusin töppösistä mahdollisimman paksut ja neuloi kaksinkertaisesta seiskaveikasta vitosen sukkapuikoilla. Isoilla puikoilla neulomisessa on se hyvä puoli, että työ edistyy varsin hyvin ja niinpä yhden "saappaan" valmistumiseen meni yksi ilta. Yläreunan tein elämäni ensimmäistä kertaa käännettynä ja sekin onnistui varsin helposti. Pohjalliseen otin vähän ohjetta Reaversejen neuleversiosta, omin pienen muokkauksin tietysti. Pohjallisesta poimin reunoista silmukoita ja neuloin reunan 1o1n-neuleella. Onhan oikeissakin saappaissa vähän röpöläinen reuna.

Virkkuukoukulla viimeisestelin vielä merkit haibuutseihin ja koko eilisen päivän kursisinkin näitä kasaan. Illalla nappasin kuvat möksän kanalan edustalla. Nämä ei nyt ole ehkä sopivimmat sadekeliin, mutta ajattelinkin viedä nämä mökille, kunhan remppa valmistuu ja tehdä näistä mökkitossut itselleni. Jotenkin kumpparit vaan sopivat hyvin mökkielämään. Ja nämä jalassa ei varmasti varpaat palele!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienot!!

Henni kirjoitti...

Kiitos :)