maanantai 30. maaliskuuta 2015

Pääsiäinen saapuu
Silloin kun on niin laiska ettei jaksa kaivaa kameraa esiin, on hyvä lisätä tämmösiä kökköjä puhelinlaatukuvia..

Miten tämä maanantai tuntuukin taas niin maanantailta?! Kello vaan menee eteenpäin ja minä en saa mitään tehdyksi. Mun piti niin kovin kirjoitella tänään taas oppariani, mutta kirjoittamisen sijaan olen vain tutkinut uusia lähdemateriaaleja ja koittanut mielessäni miettiä, mitä haluaisin kirjoittaa. No onneksi päivää on vielä jäljellä, jospa tästä blogin kirjoittamisesta jäisi tämä kirjoitusvaihde päälle ja saisi muutaman rivin oppariinkin. Eipä silti, tuntuu ettei tuo opparini nyt niin kovin pahassa vaiheessa ole eli kyllä se tässä on edennytkin ja olen oikeastikkin koittanut viettää päiväni tehden siihen jotain hyödyllistä. Tämä tosin tarkoittaa sitä, etten muista milloin olisin viimeksi tarttunut puikkoihin!

Leipomaan sentään ehdin eilen! Tai ehdin niin, ei mulla oikeastaan niin kova kiire ole minkään suhteen ollut mitä nyt saattaa vaikuttaa. Koulua on kerran viikossa, töitä parina päivänä muutama tunti, niin että oikeastaan tätä vapaa-aikaa löytyy aika paljonkin. Tai siis aikaa jolloin miettiä opparia ja siltikin aikaa on vielä iltaisin rentoutua. Mutta ne leipomukset, helppo taikina toteutettiin valmiin jauhoseoksen kanssa, jonka joukkoon lisättiin vain öljyä ja vettä. Jauheseos itsessään oli sitruunanmakuista, niin että parisenkymmentä sitruunamuffinia sain syntymään. Pääsiäisväreihin sopivat muffinivuoat ostin edellisviikonlopun Ikean reissulta ja muffinit koristeltiin kerma+vaniljatuorejuusto+limenmehu kuorrutteella ja päälle laitoin suklaamunia sekä sokerissa pyöriteltyä limenkuorta. Näistä tuli just sopivan raikkaita, mutta kuitenkin makeanhimon taltuttavia.

Pikkuisen pääsiäistä täällä kotonakin on laitettu, vaikka pääsiäisenpyhät menevätkin töissä. Jotain pientä kotiin on kuitenkin laitettava ja siksipä tuo viime keväällä tehty nyplätty noita hyppäsi ikkunaan. Perunanarsissin ostin viime viikolla ja se puhkesi viikossa jo niin kovasti kukkimaan, että siirsin sen tänä aamuna parvekkeelle ja kävin ostamassa pikkuneilikoita maljakkoon. Iltaisella kauppareissulla ostan tuohon vielä jotain muitakin kukkia, sitten on pääsiäiskimppu valmis! Pääsiäissuklaita on tullut syötyä jo ihan liikaa, mutta eiköhän jotain pientä pidä vielä ostaa varsinaista pääsiäistä varten. Sitten voisikin harkita taas karkkilakkoa! Limsalakkoilua olen tässä kevään mittaan pitänyt ja limun määrän olen kyllä saanut laskettua aika minimiin, ei siis enää joka iltaisia kokislaseja! Odotan jo niin kovin kesää ja sitä että herkkunälkää voi tyydyttää tuoreilla mansikoilla ja herneillä.

Eikä tuo kesän tulo muutenkaan pahitteeksi olisi. Pari viikkoa tuossa sai jo kulkea kevättakissakin, mutta viime viikolla oli pakko kaivaa talvitakki takaisin. Hääräilin jo niin kovin parvekesuunnitelmiakin, mutta pakko niitäkin oli vähän lykätä eteenpäin kun kerran ei se kevät vielä kunnolla tullutkaan. Energiatasokin oli paljon parempi kun aurinko paistoi ja tänäänkin tuntuu siltä ettei jaksaisi mitään kun ulkonakin on niin synkkää. Toisaalta, monena vuotena on ollut huhtikuussakin vielä lunta, joten ehkäpä tuo kevätfiilistely oli vähän ennenaikaista. Kyllä ne lämpimät kelit sieltä vielä tulevat ja pääsen tuon parvekkeen kimppuun todella! Sitä odotellessa perunanistuttamista varten ostamani iso saavi toimii loistavasti jalkakylpyastiana, hih!

Joopa, kai minä yritän seuraavaksi kirjoittaa pari riviä tuonne opinnäytetyöni puolelle. Tai nukkua pienet päikkärit ja kypsytellä tekstiä vielä vähän lisää. Jatkan siis blogin hiljaiseloa, sillä välin mua voi seurata Instagramissa nimimerkillä hennininni. Sinne yritän muutaman kuvan viikossa laittaa. Muuttuuko sosiaalinen media muuten silloin epäsosiaaliseksi, jos sinne ei itse päivitä mitään? Tätä olen miettinyt ja yrittänyt nyt taas päivittää jotain henkilökohtaiseen facebookkiini. Mun opparini liikkuu vähän myös sosiaalisen median puolella ja siksi mietityttää itseä nyt kaikki nämä päivittämiset tai päivittämättä jättämiset. Että onko sitä silloin sosiaalinen jos seuraa, muttei itse päivitä?! No, minä ainakin yritän jotain välillä päivittää. Iloista pääsiäisviikkoa!

Ei kommentteja: