maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kohta päästään taas parvekkeelle


Ihastuttavaa maanantaita!

Mä lupasin pyhittää tän päivän opparille (ihan totta!), mutta ensin on pakko vähän kirjoitella tämän vuoden haaveista tuon parvekkeen suhteen. Nythän näyttää siis edelleen siltä, että kyllä me tässä kämpässä viihdytään varmasti vielä ainakin tämän kesän yli, joten voin taas alkaa tehdä suunnitelmia tuon kesähuoneen suhteen. Käytin eilen aamupäivän sitä jo vähän siivoten ja tästä innostuneena aloin miettiä mitä kaikkea tuonne olisi tänä keväänä taas mukava laittaa. Ikkunat jätin vielä pesemättä, eli viimeiset sisustusviilaukset tehdään tietysti vasta sitten kun kevätsiivous on kunnolla tehty. Kalusteisiin meillä ollaan vieläkin ihan tyytyväisiä eli eipä tuonne paljoa uutta tarvitse hommata. Paitsi tuollaisen jakkaran aion kyllä käydä Ikeasta ostamassa ja heittää sen vanhan rottinkisen tason kaatopaikalle, olen nimittäin varma, ettei se hötiskö enää tänä vuonna kestä isomman kukkaruukun painoa. Kalusteiden suhteen partsilla on pikemminkin ahdasta kun ostin viime vuonna itselleni aurinkotuolin ja sen ehdottomasti haluan tänäkin vuonna levittää parvekkeen lattialle. Vaikkei siinä voikkaan aurinkoa ottaa eikä muutenkaan päiväsaikaan makoilla, on se sellainen sauna tuo meidän parveke keskipäivän aikaan. Ahtauden takia mietin raaskisinko luopua myös niistä rottinki tuoleista tai sitten vaihtoehtoisesti niistä kahdesta mustasta. Itse tykkään enemmän istuskella rottinkituoleilla ja niihin saa mukavasti pehmusteet perustyynyistä, mutta onhan ne tuolit aika massiiviset. Niitä ei toisin sanoen sijoittaa kuin parvekkeen päätyihin, keskellä ne tukkivat kulkureittiä. Vähän kalusteiden järjestelyä täytyy siis tosiaan tehdä!

Värimaailmasta ajattelin että, siirrän sisältä muutaman turkoosin tyynyn parvekkeen puolelle ja vihreäyttä luodaan vain kasveilla. Aurinkotuolini pehmustekkin on turkoosi, joten siksi myös tyynyihin voisi kaivata jotain uutta päällistä. Onhan noita vanhoja katseltukkin jo pari kesää! Beiget tyynyt kiinnittivät myös huomioni, nekin voisivat sopia parvekkeen puolelle. Tuollainen pidempi matto voisi olla kiva lattialle, joka on aika kylmä kuumimmillakin helteillä. Purkkeja ja ruukkuja mulle onkin aikalailla kertynyt tuonne, joten luulen että niillä pärjätään tämäkin kesä. Oi en malta odottaa että saa iskeä sormeni multaan ja laittaa istutukset purkkeihin! Vielä ei vain taida olla niiden aika, tosin narsisseja voisi tuonne jo laittaa kasvamaan ja jos jotain yrttejä haluaisi siemenistä asti kasvattaa, pitäisi nekin kai jo kohta istuttaa. Parin viikon päästähän on jo huhtikuu! Nyt mulla on menossa tuolla itseasiassa pieni kokeilu. Jätin syksyllä amppelimansikan ja citruspuun talvehtimaan parvekkeelle ja eilen nappasin niistä kuihtuneet lehdet irti ja iskin purkkeihin vähän lisää multaa. Nostin ne auringonvaloon kylpemään pöydälle ja ajattelin että jospa niitä nyt kastelisi vähän, niin mahtaisivatkohan siitä yltyä uudelleen kasvamaan. Odotellaan siis, jospa niihin vielä sittenkin henki saataisiin pihisemään. Ja jollei saada, niin katsotaan jos hommataan kesäksi uudet.

Niin ja perunaämpäri! Se me laitetaan kanssa testiin taas täksi kesäksi! Jos vaikka saatais oman parvekkeen perunoita sitten syksyllä! Tämmöisiä parvekehaaveita ja suunnitelmia siis tänä keväänä, vielä pitää malttaa hetki että pääsee näitä toteuttamaan! Enkä minä malttaisi odottaa, hih!

Kollaasin kuvat Ikea ja H&M

Ei kommentteja: