lauantai 24. toukokuuta 2014

Viikon varrelta


Viikon paikka: Parvekkeen nurkkatuoli. Se on ollut mun paikkani tässä viime päivinä. Aamuisin siihen ei ihan vielä paista aurinko, jolloin käsitöiden tekeminen onnistuu hyvin. Ja puolenpäivän jälkeen voi harkita auringonottoa. Tosin tuo parveke muuttuu ihan saunaksi iltapäivisin, jolloin sieltä on pakko paeta sisätiloihin. Mutta aamupäivisin sekä iltaisin siellä on ihana istuskella. Ja kuten jo viime postauksessa mainitsin, niin olenpa tuossa tuolissa päikkäreitäkin ottanut jo.

Viikon herkku: Tuore ananas. Miksi mä en ole tajunnut ostaa tätä ennenkin?! Mun viime viikkojen suurin herkku on kohdistunut tuoreeseen ananakseen. Se purkkitavarahan on ihan jotain muuta tähän tuoreeseen verrattuna. Yhdestä ananaksesta riittää syötävää muutamaksi päiväksi ja makeus vastaa karkkeja. Ilmeisesti terveellinenkin voi olla hyvää!


Viikon aktiviteetti: Frisbeegolf. Oikeastaan kaivettiin frisbeet esiin jo viime viikolla ja tälläkin viikolla käytiin illan pääteeksi kierros heittämässä. Tekniikka on vielä vähän hakusessa talven jäljiltä, mutta tuntuu että joka heitto menee jo edellistä paremmin. Ainoa inhottavuus on, että pururadan ympäristöstä löytyvä kenttä on kovin rikkakasvipitoista ja pieniä nokkosen alkuja löytyy jo sieltä täältä. Saa varoa näppejään kun nostaa frisbeen ylös maasta. Viime kesänä ei tällä kyseisellä kentällä käyty kovin montaa kertaa edes pelaamassa, kun tuntui että kentästä ei oikein huolehdittu ja pelaaminen oli yhtenäistä kiekkojen etsintää puskista ja pusikoista. Nyt kentälle oli kyllä tuotu pientä ehostusta eli toivottavasti tuo kenttä niitetään tänä vuonna vähän useammin. Pelaaminenkin on paljon hauskempaa. Yhden kierroksen kiertämiseen menee muuten noin tunti, jos ei joudu paljoa odottelemaan että edelliset pääsevät radalta alta pois, eli varsin mukava harrastus tuo kun onnistuu työpäivän jälkeekin!


Viikon keksintö: Äänikirjojen kuunteleminen yhdistettynä neulomiseen. Miksi mä en ole keksinyt tätä aikaisemmin? Yleensähän katson telkkua tai Netflixiä samalla kun neulon, mutta läppärin ja tabletin näytöistä ei saa mitään selvää aurinkoisella parvekkeella. Niinpä heräsi ajatus kuunnella äänikirjoja samaan aikaan kun neuloo pihalla. Ihan loistava idea! Samallahan tämä ratkaisee myös sen ongelman, että kirjoja ei oikein ehdi lukea jos neuloo eikä neuloa jos lukee kirjoja. Kirjastosta löytyi helpostusta ensi hätään ja Vesa Vierikon ääni on juuri sopivan rauhallinen Harry Pottereihin.

Viikon vaate: Shortsit ja capripökät. Ihana aurinko ja ihana lämpö. Vihdoin sai kaivaa kesäisemmät vaatteet vaatekaapin perältä ja heittää jalkaan jotain lyhytlahkeisempaa. Ruskettuneita sääriä odotellessa!


Viikon ostos: Lisää huivilankaa. Mä olen oikeastaan koittanut olla langanostolakossa enkä siis ole pariin kuukauteen oikeastaan uusia keriä kotiin kantanutkaan. Nyt bongasin Dropsin sivuilta, että toukokuun ajan langat ovat -35% alessa ja kurkkisin samantien paikallisen lankakaupan facebooksivuilta että onko tarjous voimassa sielläkin. Ja olihan se, niin että pakko oli samantien lähteä kyseiseen kauppaan tarkastamaan valikoimat. Etsimään lähdin oikeastaan tuota Lace-lankaa ja sitä ostinkin sitten pari vyyhtiä. Huivi-innostus nostaa päätään taas ja jos vyyhdin huivilankaa saa seitsemällä eurolla niin onhan sitä hamstrattava. Käväisin parin päivän päästä ostamassa parit kerät lisääkin, nyt saa lankaostokset taas hetkeksi riittää!

Ei kommentteja: