torstai 18. helmikuuta 2010

Ongelmasukka

Minulla on ongelma. Tammikuun alkupuolella aloitettu sukka uhkaa jäädä parittomaksi. Ohje on hävinnyt. Kirjoittelen aina sitä mukaan sukan ohjeita mihin tahansa lähimpänä olevalle paperilapulle kun saan sukkaa eteenpäin tehtyä. Ja nyt on ohjelappu hävinnyt. Kantapää meni purkuun kun silmukoita oli kaksi liikaa. Ei hyvä. Seuraava pulma seuraa silmukoiden poiminnassa, oliko niitä 15 vai 16. Eripari sukkiakaan en haluaisi.

Yritän nyt saada vastaavanlaiset ongelmat tuhottua. Tein itselleni ohjekirjan. Tulevaisuudessa kirjaan sinne mitä olen tehnyt. Tuleepahan sukista samankokoiset. Kirja on tiimarista ja sai siis kanteensa papereita, vähän pitsejä ja kaksi nappitarraa. Siihen on kiva piirrellä myös mallikertoja sukkasuunnitelmia varten. Päätös pitää edelleen kyllä, ensin tehdään keskeneräiset valmiiksi. Kukahan pystyisi muistamaan miten monta kerrosta tossa mun jouluna aloittamassa lapasessa on?! Entäs peukaloiden silmukkamäärät?! Laskennaksi taitaa mennä, tosin homma ei ehkä ole niin suuri kuitenkaan.

Ikeasta eilen ostettu lasipurkki sai sisälleen pitsit ja nauhat. Pysyvät nekin tallessa. Ja säilytetään keskellä pöytää, koristeenakin ihan kiva. Sain pari viikkoa takaperin tuon Pieni lankakauppa -kirjan. Iltaisin olen siis sukeltanut New York:laiseen lankakauppaan. Voi kun itsekkin omistaisi oman lankakaupan. Viime aikoina on kyllä ollut melkein lankakauppias-olo kun lankoja on vyyhditetty, värjätty, huuhdeltu ja vyyhditetty uudelleen. Ja muutama jopa siinä lennossa ja myytykkin. Tosin testisukat on vielä tekemättä, yhden vyyhdin nappasin itsellekkin :)

Hiihtolomakin aluillaan. Huomenna hoitamaan pikku potilaita, jos vaikka saisi ongelmasukkaa siinä samalla tehtyä...

Ei kommentteja: