lauantai 30. huhtikuuta 2016

Sirkus osa 2 - Puolikuut




Seuraavaksi puikoille päätyi puolikuita tai laineita. Myös näissä kirjoneulekuvio on kuudella jaollinen ja silmukoita puikoilla yhteensä 60. Tosin kantapään jälkeen kavensin pohjasta muutaman silmukan ja kärkeen päästessä silmukkamäärä oli enää 54. Taisin viimeksi jättää mainitsematta että puikkokoko oli joka sukissa 3. Nämä olivat se toinen pari, jolle minulla oli suunnitelmakin valmiina, ja nämä tikutin toisena. Näiden aikana heräsi ajatus myös siitä kolmannesta parista, mutta siitä lisää myöhemmin. Tuo uusi vaaleanpunainen Nallen väri on ihan lempparini, ja se sopii kivasti valkoisen kaveriksi. Tätä sävyä on pakko ehkä hamstrata muutama kerä kotiin jemmaan ennen kuin mallisto taas vaihtuu. Niinku mulla ei olisi lankaa tarpeeksi jemmassa, hihi!

torstai 28. huhtikuuta 2016

Sirkus osa 1 - Kolmiot




Instagramissa vilautin viime perjantaina, mitä olen puuhaillut jo pääsiäisestä lähtien. Sain ajatukset tehdä värikkäitä kirjoneulesukkia varmaan jo helmikuussa ja nyt ne ovat valmiina. Suunnittelin alunperin kaksi mallia, mutta kolme syntyi lopulta, nälkä kasvaa syödessä vai miten se nyt meni. Ensimmäisenä syntyivät nämä sukat kolmioilla. Juhuhan näissä kaikissa on siinä että resoria, kantapää ja kärki on neulottu erivärillä kuin kirjoneule osuus on vain kaksivärinen. Tai siis, valkoista löytyy kyllä jokaparista, hienosti riittä yksi kerä nallelangan valkoista kaikkii kolmeen sukkapariin. Nämä on siis neulottu Novitan Nalle-langasta, tässä parissa kirjoneule oli kuudella jaollinen ja silmukoita oli yhteensä 60 puikoilla. Näistä tuli juuri niin kivat kuin suunnitellassa ajattelinkin, simppelit, mutta hauskat!

perjantai 15. huhtikuuta 2016

Muutama siilikortti vielä




Siilikortteja vielä muutama lisää. Nämä on sitten jo huomattavasti värikkäämpiä, mutta jokaisessa väripaletti on sopusointuinen. Tuon ensimmäisen kortin onnea-palluroihin tekisi vielä mieleni lisätä pienet narunpätkät, jotta pallurat näyttäisivät ihan ilmapalloilta. Tajusin asian vasta kuvat otettuani, mutta iloisessa onnittelukortissa noi ilmapallon näköiset kuviot voisivat toimia. Tuo voikukkaa puhaltava siili on ehkä yksi söpöimmistä ikinä! Näissä kaikissa ihan vain simppelit onnittelutekstit, sopivat kortit sitten moneen eri tilanteeseen.

tiistai 12. huhtikuuta 2016

Soulmates





Nämä Niina Laitisen suunnittelemat Soulmates sukat ovat kyllä varmaan yhden maailman kauneimmista sukkamalleista. Sukkakalenterin ohjeet tuli hankittua Ravelrystä ja nämä veivät kyllä kunnolla sydämeni. Vähän taisin ohjeessa sooloilla ja sekoilla jotain omaa, mutta sain aikaiseksi kyllä varsin kauniit sukat. Lisäksi tämä seiskaveikan lilan sävy on kyllä aivan täydellinen. Tästä combosta ei voinut kyllä syntyä rumia villasukkkia. Tai siis, onko rumia villasukkia edes olemassa?! Tästä kirjoituksesta tuli nyt varsinainen hehkutuspostaus, mutta olen näistä kyllä aika innoissani. Tykkään niin kovasti!

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Parvekehaaveet 2016


Oi että, tänään on tuntunut niin keväiseltä! Onhan se kevät hiipinyt tässä esiin jo parin viikon ajan, mutta vasta nyt tänä viikonloppuna tuntui todella että talvi on väistynyt kevään tieltä. Minä vietin viikonloppuni pitkälti vanhempieni viime syksynä hankkimalla mökillä metsurihommissa. Viikolla mökin pihalta kaadettiin kaksi isoa koivua ja niiden parissa riittää kyllä töitä. Samalla tuli ihasteltua maasta ponnistavia sinivuokkoja ja tehtyä haaveiluja oman parvekepuutarhan suhteen. Mun asuntokuumeeni on ollut tänä talvena kovempi kuin koskaan, mutta näyttää siltä, että ei me tästä asunnosta olla vielä hetkeen mihinkään kuitenkaan muuttamassa. Niinpä uskallan alkaa haaveilemaan kesähuoneestani ja siitä millaiseksi sen tänä vuonna laittaisin.

Tämä kaikki haaveilu alkoi oikeastaan eilisestä sanomalehtimainoksesta. Kukkakaupan mainoksessa oli kuva vaaleanpunaisista pelargonioista. Ja siitä se ajatus sitten lähti! Olen pitänyt pelargonioita vähän mummojen juttuna, mutta oikeastaan nehän ovat aika kauniita kukkia. Viihtyvät ilmeisesti aika hyvin parvekkeellakin, muistan ainakin miten mammani parvekkeella oli aina lapsuudessani punaisia pelargonioita. Täksi vuodeksi haluan siis parvekkeelle vaaleanpunaisia kukkia. Pelargonioita, ruusuja, hortensioita. Niin ja orvokkeja, mutta ne valkoisina kiitos. Ehkäpä jokusen yrtinkin voisi laittaa kasvamaan, mutta perunat jätän tänä vuonna suosiolla pois. Perunamaan sen sijaan voisi iskeä mökin pihapiiriin...

Meidän parvekkeelle on vuosien aikana löytänyt tiensä aika hyvä huonekaluvalikoima, mutta jotain uutta kaipaisin. Tikashyllyt ovat olleet muodissa jo muutaman vuoden ajan ja sellaisen haluaisin myös meidän parvekkeelle. Siihen saisi kivasti kasveja mahtumaan hyllyille. Valkoiset korituolit saavat jäädä paikoilleen, mutta mustat pöytä + 2 tuolia -kalusteen haluaisin vaihtaa raikkaan valkoisiin. Tosin jos aion tänäkin vuonna levittää parvekkeen lattialla aurinkotuolin, ei muille kalusteille juuri jää paljoa tilaa.

Turkoosi saa olla tänäkin vuonna pääväri tekstiileissä, uusia tyynyjäkään ei välttämättä tarvitse hankkia. Ehkä. Tai sitten voi ommella, jos jaksaa. Tuollainen suojaverho voisi kyllä olla kätevä parvekkeenkaiteeseen, vaikka meidän parvekkeen lasit ovatkin sumentavia. Mutta kangas voisi estää auringon paistamista suoraan partsille. Tuo meidän parveke kun on vain niin sauna kesäauringossa. Vaaleanpunaista haluaisin turkoosin kaveriksi ja sitä voisi tuoda kukkien lisäksi pienillä sisustusesineillä.

Mulle iski kyllä sellainen sisustuskärpänen, että oksat pois! Ihan ensimmäiseksi pitäisi kyllä päästä pesemään parvekkeen ikkunalasit ja muutenkin pyyhkiä pölyt nurkista. Vielä ei taida uskaltaa tekstiilejäkään jättää yöksi parvekkeelle, on kuitenkin sen verran viileää ja kosteaa vielä. Mutta pikkuhiljaa. Olin kyllä jo ihan ryntäämässä tänään kukkaostoksille, mutta sain maltettua mieleni. Jos ensi viikonlopun hommaksi ottaisi tuon parvekkeen siivoamisen ja sen jälkeen pääsisi istutushommiin. Vappuun mennessähän tuo parveke täytyy olla jo kesäkunnossa!

Inspiraatiokollaasin tuotekuvat:
Tikashylly: Jysk
Pöytäryhmä, betoniruukku & istutuspussi: HobbyHall
Tyynyt, matto ja kynttilälyhty: H&M Home
Kaideverho, kynttilät, tuoli ja muut härpäkkeet: Ikea

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Pintaneuleiset miesten sukat




Heh, ehkä ei olisi kannattanu kuvata miesten sukkia omissa jaloissa, sukat näyttää vähän isoilta! Tämä sukat tuli tehtyä jo aikaa sitten, joten niiden onkin jo aika päätyä blogiin asti. Ohje näihin sukkiin löytyi Novitan sivuilta täältä.Varsin simppeliä pintaneuletta ja tuloksena kivat miehillekin sopivat sukat. Mun jalassa tuo jalkaterän päällinen näyttää vähän muhkuraiselta, mutta jos jalka olisi kokoa 43 niin sukka näyttäisi jo paljon paremmalta. Väri näissä on oikeasti sinivihreä, jo poistunut seiskaveikan väri, joka on vaikeasti kuviin vangittava. Tuntuu että yleisesti sinivihreät värit on aina vääristyneet kuvissa. Oikeasti väri on todella kivan sävyinen. Nämä sukat menevät ylipursuilevan sukkavaraton lisätäytteeksi, kävin muuten juuri nyt viikolla ostamassa uuden sängynaluslaatikonkin, jonne säilöä valmiita villasukkia!

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Miehiset onnittelukortit




Olen aina pitänyt miehille sopivien korttien tekemistä jotenkin hankalana. Bongasin kuitenkin kirjakaupan alesta miehisiä kuviopapereita ja ne inspiroivat tekemään miehille sopivia kortteja. Näissä kolmessa kortissa on itse asiassa käytetty juurikin tuon ostamani paperivihon papereita. Paljon muuta ei tarvittukaan kun aikaan sai jo kivoja kortteja. Nuo ylimmän kortit teipit löysin Tigerista, ne olivatkin uusi tuttavuus korttiaskartelussa. Nyt on korttijemmassa muutama miehinenkin onnittelukortti siis, näitäkin kun aina välillä tarvitaan!

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Huijauspalmikko




Nämä yhdet sukat meinaavat väkisin jäädä uusimpien jalkoihin, eli todellisuudessa nämä taisivat valmistua jo tammikuussa tai ainakin siinä helmikuu alkupuolella! Joulukalenterisukkien tökkiessä vastaan, tarvitsin jotain kevyttä ja simppeli neulottavaa, niinpä puikoille päätyi huijauspalmikkoa. Näissä siis palmikko muodostuu 2o,2n,2o -neuleesta, johon joka 8.kerros kieputin lankaa ympärille. Lanka sukissa on Novitan Juhani -lankaa. Tätä sesonkilankaa löysin muutamaa eriväriä Prisman lankahyllyltä ja totesin ihan kivaksi sukkalangaksi. Väri on jotai marjapuuron ja vaaleanpunaisen välimaastosta. Nämä olivat vähän tällaiset välipalasukat ja näiden jälkeen jaksoin kirjoneulettakin taas paremmin.