maanantai 30. maaliskuuta 2015

Pääsiäinen saapuu




Silloin kun on niin laiska ettei jaksa kaivaa kameraa esiin, on hyvä lisätä tämmösiä kökköjä puhelinlaatukuvia..

Miten tämä maanantai tuntuukin taas niin maanantailta?! Kello vaan menee eteenpäin ja minä en saa mitään tehdyksi. Mun piti niin kovin kirjoitella tänään taas oppariani, mutta kirjoittamisen sijaan olen vain tutkinut uusia lähdemateriaaleja ja koittanut mielessäni miettiä, mitä haluaisin kirjoittaa. No onneksi päivää on vielä jäljellä, jospa tästä blogin kirjoittamisesta jäisi tämä kirjoitusvaihde päälle ja saisi muutaman rivin oppariinkin. Eipä silti, tuntuu ettei tuo opparini nyt niin kovin pahassa vaiheessa ole eli kyllä se tässä on edennytkin ja olen oikeastikkin koittanut viettää päiväni tehden siihen jotain hyödyllistä. Tämä tosin tarkoittaa sitä, etten muista milloin olisin viimeksi tarttunut puikkoihin!

Leipomaan sentään ehdin eilen! Tai ehdin niin, ei mulla oikeastaan niin kova kiire ole minkään suhteen ollut mitä nyt saattaa vaikuttaa. Koulua on kerran viikossa, töitä parina päivänä muutama tunti, niin että oikeastaan tätä vapaa-aikaa löytyy aika paljonkin. Tai siis aikaa jolloin miettiä opparia ja siltikin aikaa on vielä iltaisin rentoutua. Mutta ne leipomukset, helppo taikina toteutettiin valmiin jauhoseoksen kanssa, jonka joukkoon lisättiin vain öljyä ja vettä. Jauheseos itsessään oli sitruunanmakuista, niin että parisenkymmentä sitruunamuffinia sain syntymään. Pääsiäisväreihin sopivat muffinivuoat ostin edellisviikonlopun Ikean reissulta ja muffinit koristeltiin kerma+vaniljatuorejuusto+limenmehu kuorrutteella ja päälle laitoin suklaamunia sekä sokerissa pyöriteltyä limenkuorta. Näistä tuli just sopivan raikkaita, mutta kuitenkin makeanhimon taltuttavia.

Pikkuisen pääsiäistä täällä kotonakin on laitettu, vaikka pääsiäisenpyhät menevätkin töissä. Jotain pientä kotiin on kuitenkin laitettava ja siksipä tuo viime keväällä tehty nyplätty noita hyppäsi ikkunaan. Perunanarsissin ostin viime viikolla ja se puhkesi viikossa jo niin kovasti kukkimaan, että siirsin sen tänä aamuna parvekkeelle ja kävin ostamassa pikkuneilikoita maljakkoon. Iltaisella kauppareissulla ostan tuohon vielä jotain muitakin kukkia, sitten on pääsiäiskimppu valmis! Pääsiäissuklaita on tullut syötyä jo ihan liikaa, mutta eiköhän jotain pientä pidä vielä ostaa varsinaista pääsiäistä varten. Sitten voisikin harkita taas karkkilakkoa! Limsalakkoilua olen tässä kevään mittaan pitänyt ja limun määrän olen kyllä saanut laskettua aika minimiin, ei siis enää joka iltaisia kokislaseja! Odotan jo niin kovin kesää ja sitä että herkkunälkää voi tyydyttää tuoreilla mansikoilla ja herneillä.

Eikä tuo kesän tulo muutenkaan pahitteeksi olisi. Pari viikkoa tuossa sai jo kulkea kevättakissakin, mutta viime viikolla oli pakko kaivaa talvitakki takaisin. Hääräilin jo niin kovin parvekesuunnitelmiakin, mutta pakko niitäkin oli vähän lykätä eteenpäin kun kerran ei se kevät vielä kunnolla tullutkaan. Energiatasokin oli paljon parempi kun aurinko paistoi ja tänäänkin tuntuu siltä ettei jaksaisi mitään kun ulkonakin on niin synkkää. Toisaalta, monena vuotena on ollut huhtikuussakin vielä lunta, joten ehkäpä tuo kevätfiilistely oli vähän ennenaikaista. Kyllä ne lämpimät kelit sieltä vielä tulevat ja pääsen tuon parvekkeen kimppuun todella! Sitä odotellessa perunanistuttamista varten ostamani iso saavi toimii loistavasti jalkakylpyastiana, hih!

Joopa, kai minä yritän seuraavaksi kirjoittaa pari riviä tuonne opinnäytetyöni puolelle. Tai nukkua pienet päikkärit ja kypsytellä tekstiä vielä vähän lisää. Jatkan siis blogin hiljaiseloa, sillä välin mua voi seurata Instagramissa nimimerkillä hennininni. Sinne yritän muutaman kuvan viikossa laittaa. Muuttuuko sosiaalinen media muuten silloin epäsosiaaliseksi, jos sinne ei itse päivitä mitään? Tätä olen miettinyt ja yrittänyt nyt taas päivittää jotain henkilökohtaiseen facebookkiini. Mun opparini liikkuu vähän myös sosiaalisen median puolella ja siksi mietityttää itseä nyt kaikki nämä päivittämiset tai päivittämättä jättämiset. Että onko sitä silloin sosiaalinen jos seuraa, muttei itse päivitä?! No, minä ainakin yritän jotain välillä päivittää. Iloista pääsiäisviikkoa!

torstai 19. maaliskuuta 2015

Kymmenen junasukkaa



Ystävän pienelle pojalle tein lisää pieniä junasukkia varpaita lämmittämään. Postitin pojan synnyttyä kesällä tekemäni parin ja sain jälkeen päin kehuja, miten hyvät ne ovatkaan käytössä. Niinpä välitöinä viime syksynä tein muutamat uudet parit, toivottavasti ovat vain jalkaan sopivia kun vasta viime viikolla pääsin nämä toimittamaan. Näistä beiget ja vihreät on tehty Dropsin Baby Merinosta ja siniset Palinosta, merinoa sekin. Turkoosit ovat Novitan Woolia ja vaaleanturkoosit Nallea. Tein vähän eri langoilla, jottei kaikki sukat olisi samanlaisia ja vaikka puikot ja silmukkamäärä oli kaikissa sukissa sama, tuo langanvaihtuvuus näihin vähän kokoeroja. Nallet taitavat olla suurimmat. Luulisi siis että joku pari on siis tällä hetkellä sopiva ja toiset varmasti sitten tulevaisuudessa. Pikkumiestä taisi kuitenkin kiinnostaa sukkia enemmän tuo rapiseva paperipussi, mutta toivottavasti sukillekkin löytyy käyttöä!

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kohta päästään taas parvekkeelle


Ihastuttavaa maanantaita!

Mä lupasin pyhittää tän päivän opparille (ihan totta!), mutta ensin on pakko vähän kirjoitella tämän vuoden haaveista tuon parvekkeen suhteen. Nythän näyttää siis edelleen siltä, että kyllä me tässä kämpässä viihdytään varmasti vielä ainakin tämän kesän yli, joten voin taas alkaa tehdä suunnitelmia tuon kesähuoneen suhteen. Käytin eilen aamupäivän sitä jo vähän siivoten ja tästä innostuneena aloin miettiä mitä kaikkea tuonne olisi tänä keväänä taas mukava laittaa. Ikkunat jätin vielä pesemättä, eli viimeiset sisustusviilaukset tehdään tietysti vasta sitten kun kevätsiivous on kunnolla tehty. Kalusteisiin meillä ollaan vieläkin ihan tyytyväisiä eli eipä tuonne paljoa uutta tarvitse hommata. Paitsi tuollaisen jakkaran aion kyllä käydä Ikeasta ostamassa ja heittää sen vanhan rottinkisen tason kaatopaikalle, olen nimittäin varma, ettei se hötiskö enää tänä vuonna kestä isomman kukkaruukun painoa. Kalusteiden suhteen partsilla on pikemminkin ahdasta kun ostin viime vuonna itselleni aurinkotuolin ja sen ehdottomasti haluan tänäkin vuonna levittää parvekkeen lattialle. Vaikkei siinä voikkaan aurinkoa ottaa eikä muutenkaan päiväsaikaan makoilla, on se sellainen sauna tuo meidän parveke keskipäivän aikaan. Ahtauden takia mietin raaskisinko luopua myös niistä rottinki tuoleista tai sitten vaihtoehtoisesti niistä kahdesta mustasta. Itse tykkään enemmän istuskella rottinkituoleilla ja niihin saa mukavasti pehmusteet perustyynyistä, mutta onhan ne tuolit aika massiiviset. Niitä ei toisin sanoen sijoittaa kuin parvekkeen päätyihin, keskellä ne tukkivat kulkureittiä. Vähän kalusteiden järjestelyä täytyy siis tosiaan tehdä!

Värimaailmasta ajattelin että, siirrän sisältä muutaman turkoosin tyynyn parvekkeen puolelle ja vihreäyttä luodaan vain kasveilla. Aurinkotuolini pehmustekkin on turkoosi, joten siksi myös tyynyihin voisi kaivata jotain uutta päällistä. Onhan noita vanhoja katseltukkin jo pari kesää! Beiget tyynyt kiinnittivät myös huomioni, nekin voisivat sopia parvekkeen puolelle. Tuollainen pidempi matto voisi olla kiva lattialle, joka on aika kylmä kuumimmillakin helteillä. Purkkeja ja ruukkuja mulle onkin aikalailla kertynyt tuonne, joten luulen että niillä pärjätään tämäkin kesä. Oi en malta odottaa että saa iskeä sormeni multaan ja laittaa istutukset purkkeihin! Vielä ei vain taida olla niiden aika, tosin narsisseja voisi tuonne jo laittaa kasvamaan ja jos jotain yrttejä haluaisi siemenistä asti kasvattaa, pitäisi nekin kai jo kohta istuttaa. Parin viikon päästähän on jo huhtikuu! Nyt mulla on menossa tuolla itseasiassa pieni kokeilu. Jätin syksyllä amppelimansikan ja citruspuun talvehtimaan parvekkeelle ja eilen nappasin niistä kuihtuneet lehdet irti ja iskin purkkeihin vähän lisää multaa. Nostin ne auringonvaloon kylpemään pöydälle ja ajattelin että jospa niitä nyt kastelisi vähän, niin mahtaisivatkohan siitä yltyä uudelleen kasvamaan. Odotellaan siis, jospa niihin vielä sittenkin henki saataisiin pihisemään. Ja jollei saada, niin katsotaan jos hommataan kesäksi uudet.

Niin ja perunaämpäri! Se me laitetaan kanssa testiin taas täksi kesäksi! Jos vaikka saatais oman parvekkeen perunoita sitten syksyllä! Tämmöisiä parvekehaaveita ja suunnitelmia siis tänä keväänä, vielä pitää malttaa hetki että pääsee näitä toteuttamaan! Enkä minä malttaisi odottaa, hih!

Kollaasin kuvat Ikea ja H&M

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Ja niin saapui kevät




Latasin nämä kuvat jo alkuviikosta tänne. Siis silloin kun nuo nyt jo maljakossa nuupahtaneet tulppaanit olivat vielä hyvinvoivia ja tuo nyt jo lähes tyhjä uusi heräteostoskori oli vielä täynnä pääsiäissuklaata. Suklaat on siis jo syöty ja kukat saisi vaihtaa uusiin, mutta tässä kohtaa viikkoa tuntuu että nyt alkaa vihdoin syntyä tekstiä tänne. Siis aikomuksenihan oli kirjoittaa heti kuvat otettuani, mutta kun sain ne ladattua, ei sitä tekstiä vain syntynytkään. Joten annoin asian olla. Miten se onkin aina niin vaikeaa, että kun on hetken pitänyt taukoa blogista, on tänne palaaminen aina vaan hankalampi asia. Vaikka sitä kirjoittaa kuitenkin lähinnä itselleen näitä asioita päiväkirjamaisesti muistiin. Tosin muistan miten silloin teininäkin oli niitä kausia kun siihen oikeaan päiväkirjaan tuli kirjoitettua useampikin merkintä päivässä ja välillä taas oli kuukaudenkin tauko.

Kirjoittamista olisi pian paljonkin tiedossa. Sain vihdoin kirkastettua itselleni opinnäytetyön aiheen ja tänään keskusteltuani vielä ohjaajani kanssa, tuntuu että olen vihdoin valmis kirjoituspuuhiin. Kauan tätä aihetta etsittiinkin ja nyt kun se alkaa hioutunut mieleeni, voin jo vähän alkaa haaveilemaan jos sittenkin saisin ne tradenomin paperit ulos vielä tätä keväänä. Syksyhän minulla olisi vielä virallisesti opiskeluaikaa, että ei tässä nyt niin kiire ole, vaikka se valmistuminen menisikin syksyyn, mutta itse alkaa olla jo siinä vaiheessa että olisi kiva päästä koulusta pois. Tulevaisuushan on täysin avoin ja ensi syksyn työtilannekkin täysin auki. Tänään juotiin teetä ystävän kanssa ja mietittiin että uskallettaisiinko lähteä toteuttamaan yrittäjyyshaavetta. Vähän vielä tutkitaan ja otetaan asioista selvää, jospa saataisiin asioihin vauhtia. Tosin minä keskityn nyt ensin tuohon oppariini ja sen jälkeen vasta kaikkeen muuhun. Siinä riittää mulle nyt seuraavaksi kuukaudeksi kyllä ihan tarpeeksi hommia!

Ajatukset ovat pyörineet niin paljoa tuon opinnäytetyön parissa (ja hyvä onkin niin) niin että neulominen on jäänyt taas vähemmälle. Olis mulla tuolla esittelemättä parit pienet sukat, ne sain kaikki toimitettua perillekkin tämän viikon aikana niin että niitä voisi vilauttaa jo täälläkin piakkoin. Olen koittanut neuloa muutaman rivin keinutuolinmattoon aina kun käyn vanhempieni luona, mutta työ edistyy hitaasti. Varsinainen ikuisuusprojekti! Laitoin tällä viikolla sukatkin pitkästä aikaa puikoille, hitaasti tuntuvat nekin edistyvän. Tosin tässä kohtaa voisi olla parempi jättääkin neulominen vähemmälle ja keskittyä tuohon kirjoitustyöhön. Jonkinlaisen aikataulun tarvitsen ehdottomasti siihen itselleni, muuten menee laiskotteluksi! Neulomaan ehtii sitten kesällä taas, huomasin jo miettiväni oliskos kesäyönhulluttelu tänäkin vuonna sittenkin paikallaan?! Saapi nyt nähdä, tässä kohtaa vuotta ei ainakaan vielä ole mitään kovin suurta to-do -listaa jota KYH:inä toteuttaa, mutta äkkiäkös sellaisenkin kehittelee.

Varsinainen perjantai-illan ajatuksenjuoksu tästäkin tuli! Suunnittelin niin katsovani vähän niitä oppariasioita kun tämän koneen vielä yhdeksän jälkeen avasin, mutta luulempa että katsonkin yhden jakson greyn anatomiaa ja neulon muutaman kerroksen ennenkun hyppään unten maille! Kun kerran on perjantaikin!

Ja sinulle pikku blogini, lupaan että kirjoittelen aina kun ehdin. Nyt vain se pääpiste on opinnäytetyössä, joten älä ihmettele jos täällä tulee olemaan toukokuuhun asti vähän hiljaisempi päivitystahti. Ja kun tahti on hiljainen, niin se kertoo vaan siitä että oikeastikkin teen sitä mitä minun pitäisi tehdä jotta valmistumispäivä tulisi pian!