keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Koivua kotiin





Eilen se kotiutui. Mun kauan kaivattu ja pitkään odotettu ruokapöytä. Uuden ruokailuryhmän etsintä alkoi oikeastaan jo viime keväänä muuton jälkeen ja melkein vuosi siinä metsästyksessä meni. En sanoisi niinkään, että olisin ollut nirso tällä kertaa, vaan kyse oli oikeastaan siitä, että en halunnut uuteen pöytäryhmään laittaa kauheasti rahaa. Vanha oli kuitenkin ihan hyvä, vaikka pinta olikin vähän naarmuinen ja tuolit hiukan huterat. Uudet tuolit pongasin jo aiemmin facebookin kirppikseltä ja niiden löydyttyä, määräytyi pöydän värikin. Koivuisiin tuoleihin en halunnut lähteä sekoittamaan mitään muuta puuta, vaan etsintään lähti valkoinen tai koivuinen pöytä. Loppujen lopuksi Ikeaan vei taas kerran tie ja uusi pöytä on melkein samanvärinen kuin tuolitkin. Alle parilla sadalla sain oikein tukevan ja varmasti monta vuotta kestävän pöytäkokonaisuuden. Ja uusi pöytäryhmä vaalensi kyllä kummasti koko kämppäni värimaailmaakin!


Heitänpä tähän loppuun vielä pikaisia kuulumisiakin taas. Mua oikeasti harmittaa tosi kovasti kun en ehdi tätä blogia useammin päivittämään, kesäkuun päivitysmäärä kun on puolta pienempi kuin aiemmat kuukaudet. Tämä viikko on ollut jo rauhallisempaa työrintamalla ja käsikin alkaa olla paremmassa kunnossa, niin että voisin pian jo uskaltaa tehdä jotain käsitöitäkin. Mutta nyt jatkan greyn anatomian parissa ja etsin itselleni jotain pientä iltapalaa. Öitä!

torstai 20. kesäkuuta 2013

Syksyneuleita?!

Uusi Moda tipahti viikolla postiluukusta ja vaikka kesä ei ole vielä edes kunnolla alkanut, niin lehden sivuilta neuleet pomppasivat silmiini. Viileneviin kesäiltoihin ja ehdottomasti syksyksi. Nappasin parista suosikistani kuvat tännekin, villapaita on pidempään jo ollut haavelistoilla, ehkäpä näistä olisi joku jonka voisin laittaa puikoille.


Varsinaisesti tämähän taitaa olla lastenneule, mutta pienellä muokkailulla ohjeesta saisi varmaan aikuisellekin sopivan. Kivan yksinkertainen, itse en ehkä niin välitä tuosta blingbling-langasta, mutta malli on kiva.



Tälle sivulle päästyäni pysähdyin samantien. Ihana villatakki. En osaa selittää sitä, mutta jotenkin tässä on vain kaikki kohdallaan. Väri, mallineule ja itse takki. 



Vimeisin suosikki myös lastenneuleista. Löysät, lämpimät villapaidat ovat ihan parhaita. En osaa kuvitella tuota paitaa vain kahdella värillä, vaan ehdottomasti tuon toisen langan on oltava kirjavaa. Malli vaikuttaa kovin simppeliltä, sopisi tällaiselle aloittelevalle villapaidan tekijälle.

Karu totuushan on kuitenkin se, että rasitin alkuviikosta rannettani niin, että viimeiset pari päivää olen ollut kiinni särkylääkkeissä, mobilatissa ja rannetuessa. Jäätelöpallojen teko on petollista. Vaikka siis kuinka haluaisi neuloa tai virkata, on pakko antaa taas ranteen rauhottua. Muistan miten nelisen vuotta sitten suututin myös ranteeni ja silloin se ei tullut toimintakuntoiseksi vielä jouluksikaan. Eli ehkä tällä kertaa annan sen levätä rauhassa, ennenkuin tartun taas puikkoikin tai koukkuihin. Ja sillä välillä jatkan näitä projektihaaveiluja.


Kuvat napattu Moda 5/2013 lehdestä

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Sateisena sunnuntaina


Kukkuu, minä täällä taas! Huhheijaa, täytyy sanoa että viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet aika kiireisiä. Tunnen huonoa omaa tuntoa siitä, että en ehdi tänne päivittelemään, mutta aika ei vain riitä millään kaikkeen. Ensi viikko vielä, seuraavan pitäisi sitten olla jo rauhallisempi. En ole ehtinyt paljoa kotonakaan olla, parvekkeen kukat ovat kasvaneet poissaollessani ihan hirveästi!


Olin jo monta viikkoa haaveillut, että perunoiden ja salaatin lisäksi haluaisin parvekkeelle amppelitomaatin. Tänään Ikean reissulla tarttui pieni taimi mukaan, mietinnässä on vielä istuttaisinko sen amppeliin roikkumaan vai antaisinko olla ruukussa lattialla. Niin Ikeastahan lähdettiin oikeasti etsimään uutta ruokapöytää ja löydettiinkin, vaan eipä silti saatu ostettua. Ei ollut varastossa yhtään, nyt pitää seurailla tilannetta, että milloin varastoon ilmestyy, niin että päästään pöytäostoksille. Uudet tuolit löysin facebookin kirpparilta, ihanan tukevat verrattuina vanhoihin. Vielä kun saisi siis vaihdettua tuon pöydän uuteen ja enemmän tuolien kanssa yhteensopivaan.


Se on kyllä jännä, miten vapaapäivinä tylsistyy kovin helposti, jos ei ole mitään tekemistä. Työpäivinä miettii että voi kun olisi vapaa-aikaa vähän ja vapaapäivinä taas kaipaa tekemistä. En osaa vapaapäivinä edes nukkua pitkään, vaikka saisikin. Eilen nousin jo aikaisin siivoamaan ja tänään olin ennen puoltapäivää jo leiponut. Ikea-reissun jälkeen kutsuttiin vanhempani tänne maistelemaan enkelikakkua, ja oi, toi on vaan niin mun lempparikakkua! Marenkia, kermavaahtoa, mansikoita ja pensasmustikoita. Iltapalaksikin jäi vielä vähän!


Nappasin Ikeasta myös pienen orkidean. Antaas kattoa osaanko pitää sen hengissä. Jotenkin oli niin orpoa kun sisällä ei ollut yhtään kukkaa. Ja tämä oli niin söde!


Jotain pieniä käsitöitäkin olen ehtinyt tehdä. Innostuin viime viikonloppuna virkkailemaan pitkällä automatkalla. Vielä en ole päättänyt mitä noista tulee, katsotaan. Neuloakin olen ehtinyt aika silloin tällöin muutaman rivin, jospa tuosta joku päivä vielä tulisi keittiöpyyhe. Hitaita kesäkäsitöitä siis, ei niillä ole mikään kiire valmistua. Mutta nyt hipsin syömään iltapalaa ja sen jälkeen treffailemaan nukkumattia. Palataan asiaan viimeistään juhannuksen jälkeen!

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Pintakokeiluja

 Vanhoilla koulutöillä jatketaan kun uusiakaan ei nyt synny. Tämän tehtävän harjoitus oli vain koittaa erilaisia materiaaleja ja tehdä eri tuntuisia ja eri näköisiä pintoja, jotka voisi kuvitella myös toteutettavaksi tekstiiliksi eri materiaaleilla. Jälleen kerran yritin pitää sarjaani yhtenäisenä värimaailman avulla. Pintoja piti tehdä kymmenen erilaista ja omiani toteutin pakkausstyroksin, rautalangat, tölkin avaajien, matonkuteen, puhdistuslappujen, nauhojen, paperinarun, paperin ja askartelukukkien avulla muunmuassa. En tiedä olisiko näitä ollut tarkoitus hyödyntää joskus myöhemmin opintojen edetessä, minulta se jäi nyt ainakin sitten tekemättä. Pari sisustuskuvaakin taas suunniteltiin, eli millaisiin tarkoituksiin pintakokeiluja voisi käyttää, ne kuvasarjan lopuksi.












maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kesäkukkia ja kuulumisia






Oikeasti mun pitäisi olla jo nukkumassa, mutta täällä vaan valvon. Yritin kirjoitella tänne muutamaa postausta säilöön muotoilu-opintojen aikasista koulujutuista, jottei tämä blogi ihan kokonaan hiljenisi. Mä olin kuvitellut etukäteen, että viettäisin seuraavat kaksi viikkoa varsin huoletonta lomaa ennen kuin kesätyöt alkavat, mutta viime viikolla saapunut työtarjous muutti kaiken ja tulenkin juhannukseen asti olemaan aika työllistetty. Mutta ei ole mennyt artesaanikoulutus ihan hukkaan, kerrankin teen jotain jossa voin hyödyntää koulutustani. Ja ensimmäisen päivän jälkeen olen asiasta kovin innostunut, vaikka selkä tottumatta vähän jumitteleekin. Ehdin mä sitäpaitsi lomailemaan sitten elokuussa. Ehkä. Tai sitten en, katsotaan miten tilanteet kehittyvät. Kuumat kelit eivät ole houkutelleet oikein käsitöidenkään pariin ja jos totta puhutaan, niin en ole paljoa ehtinyt edes kotona aikaa viettämään. Olen yrittänyt keksiä jotain kivaa kesäkäsityötä, mutta se on vielä pahasti mietintäasteella. Jottei postaus olisi ihan kokonaan kuvaton, niin kuvituksena olkoon viime viikolla ottamiani kuvia vanhempieni pihalta. Luonto on vain niin kaunis kun kukat kukkivat. Me odotellaan täällä vielä sadetta, sillä siitepöly kiusaa aikalailla ja vaikka en tunnusta sille allerginen olevani, niin jostain syystä ihoni kiukustui taas oikein kunnolla kutisemaan ja viime päivät ovat olleet henkistä taistelua, etten raavi itseäni rikki. Rasvaa ja rasvaa ja vähän vielä allergialääkettä niin eiköhän se siitä taas. Haaveilen pääseväni tällä viikolla jo heittämään talviturkkia, vaikka yleensä olen odotellut aina elokuulle asti. Viikonloppuna voitaisiin hieman harrastaa myös kotimaan matkailua, katsotaan. Nyt kuitenkin höpöttelin taas jo sen verran, että iloitsen jos joku tämänkin höpinän jatkoin lukea, suljen koneen, pakkailen vähän kimpsuja kasaan ja hyppään sitten peiton alle! Hyvää yötä ja mukavaa alkanutta viikkoa!