torstai 28. helmikuuta 2013

Viikon haaveasu


Helmikuu tekee loppuaan ja shoppailuhammasta alkoi pahasti kolottaa. Pärjäsin viime kuun mielestäni aika hyvin, pari pakettia tosin kotiutin. Puolustukseksi on sanottava, että tilasin vain hyvien alennusten vuoksi. 10e maksava mekko ja puoleenhintaan toinenkin, sekä puolenhinnan kauluspaita. Montaa kymppiä ei mennyt, hyvä minä! Tosin ensi kuukautta ajatellen, ei ehkä pitäisi silloinkaan päästää itseään lipsumaan nettikauppoihin eli jatketaan siis haaveilua.

Ylläolevaan kollaasiin innoitti tuo paita. Täysi ihastuminen! Ehkä se on tämä auringonpaiste, joka saa jo ihan kevättuulelle, vaikka sitten pihalle mennessä tajuaa että onhan siellä vielä aika kylmä. Mutta selkeästi ulkona jo huomaa että ehkä se kevät sieltä kuitenkin saapuu. Monikäyttöinen asukokonaisuus kyseessä ja jotain mitä voisin laittaa päälleni oikeastikkin. Tuo huivikin on jotenkin tosi söpöisä. Joka kevät ihastun uudelleen myös kauluspaitoihin. Kollaasin vaatteet kaikki jälleen kerran henkkamaukasta.

Koitan pysyä vahvana ja olla naputtelematta mitään kotiin asti. Pitää ehkä vältellä edelleen kauppojakin. Toisaalta vaatekaapissani olisi varmasti kolo tuolle paidalle...

tiistai 26. helmikuuta 2013

Vieläkin vain villasukkia



Sukkia. TAAS? Kyllä! Neulomiskärpänen on iskenyt nyt kyllä pahemman kerran, toisaalta hyvä vaan. Nämä on tehty samalla tapaa kuin nämä, malli soveltaen Novitan sukkalehdestä. Lankana mintunvihreää Opi villasukka seiskaveikkaa. Tykkään kyllä kovasti tuosta että varren saa kivasti rypytettyä.


Seuraavat sukat lähti jo puikoille. Suunnitelma on selvillä jo muutaman viikon, tavissukkien perään on kirjoneuleen vuoro. Yhdet sukat siis vielä tulossa, jospa niiden jälkeen siirrytään jo johonkin muihin juttuihin, alkaa sukkalaatikko pursuilla ylitse jo pian. Vähän jännittää tuo kirjoneule, se kun ei ole kovin tuttua, katsotaan siis mitä saan aikaiseksi.


(Huomiota kannattaa kiinnittää myös siihen miten mun pieni kasvini "kukkii". Olen löytänyt sisäisen viherpeukaloni, tämä kyseinen kasvi on ollut mulla jo kohta neljä vuotta ja se on edelleen hengissä! Tosin välillä sen lehdet lurppuu purkin reunoja vasten, mutta jotenkin se aina vaan piristyy kastelusta ja selviää taas. Nyt se on tehnyt omaa "kukka" ennätystään, tällä hetkellä noita valkoisia on kasvissa kahdeksan! Lehdet kääntyy jo kovasti kohti parveketta ja auringonvaloa, jospa pian olisi jo niin lämmin, että sen saisi nostaa kokonaan parvekkeelle nauttimaan olostaan!)

perjantai 22. helmikuuta 2013

Unohtuneet sukat



Tein löydön kaapistani. Oikeasti en edes muistanut tämmöisten sukkien olemassa oloa. Vaan kun ne tulivat vastaan kaappeja kaivellessa, palautuivat ne heti mieleeni. Kesällä 2011 näitä tikuttelin. Siellä ne nyt olivat, laatikon pohjalla kaapin perukoilla, päättelemättöminä ja käyttämättöminä. Mutta hyvä että löytyivät. Päättelin langanpätkät ja otin sukat käyttöön. Lanka näissä on seiskaveikkaa ja sen muistan, että tekeminen oli hidasta. Tuo palmikko on kyllä kivannäköinen. Kertooko se siitä että on liikaa tavaraa kun osa tavaroista hukkuu kaappeihin ja unohtuu sinne?!

Hiihtoloma viikko alkaa olla viikonloppua vaille loppu. Tänään on ollut pitkästä aikaa tehokkuuspäivä. Mikään ei voita sitä fiilistä kun puolenpäivän aikaan tajuaa että kämppä on jo siivottu ja voi lähteä kaupungille asioita hoitamaan. Kun aloittaa heti aamusta, saa vain niin paljon enemmän aikaiseksi kuin että vetelihtisi sängyssä koko päivän. Suursiivous asunnossa siis pitkästä aikaa, sen jälkeen kauppaan ja postiin, sieltä takaisin kotiin ja järjestelemään viimeinkin kaikki paperit mitä vuosien varrella on kertynyt niputtain. Nyt kaikki on arkistoitu siististi järjestykseen. Hyvillä mielen viikonloppuun siistissä kodissa siis! Vähän tekisi mieli lähteä leffaan, mutta katsotaan nyt. Tai ehkä vain sohvalla löhöilyä loppuilta ja neulomista, hmmm...

Rentouttavaa viikonloppua!


keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Hih-hih-hih-hih-hiihtoloma!

Hipshei ja hiihtoloma terveiset!

Tuntuu että nämä lomaviikot menevät aina ihan hirvittävän nopsaan, vaikka juurikaan mitään ei ohjelmassa ole. Alkuviikko meni ihan löhöten, mutta niinkai lomalla kuuluukin. Tänään piipahdettiin Ikeassa ja tein varmaan oman ennätykseni kun ostokseni olivat vain 5 euroa ja yhden pienen vatkauskulhon mukaani kotiutin. Huomiselle on luvassa pitkästä aikaa töitä ja perjantaina voisi jatkaa tätä löhistelyä tai sitten tehdä vähän koulutehtäviä.

Tulin vain ilmoittamaan että flunssa on nujerrettu ja puikot heiluu täällä päivittäin, mutta mitään valmista ei ole vielä tullut. Eilen kävin läpi lankalaatikoita ja voi kyllä, yhtään ei saisi ostaa lisää mitään lankoja, ennenkuin vanhoista on päästy eroon. Malttamattoma en millään viitsisi odottaa että saan vanhat tekeleet pois puikoilta ennenkuin aloittelen uusia. Luulenpa että huominen työ lankojen parissa ei myöskään tee hyvää ostolakolle!

Mutta, palaillaan taas kera kuvien kun valmista saadaan! Ihanan aurinkoista lomaviikkoa!

lauantai 16. helmikuuta 2013

Mansikkapehmissukat




Vielä yksi vaaleanpunainen postaus, tämän jälkeen lupaan jo jotain muuta väriä. Liekö viikolla ollut ystävänpäivä vai mikä on nyt innostunut näihin hempeisiin juttuihin. Sain joka tapauksessa valmiiksi taas kerran sukat, näitä olen kipeänä ollessa tikutellut valmiiksi pari kerrosta kerrallaan. Lankana on Novitan seiskaveikan Opi villasukka lankaa, sävy tuo itselleni mieleen mansikkapehmiksen. Pinta muodostuu oikean ja nurjan vaihteluista. Itselleni uusi juttu tehdä tämän kaltaista pintaa vaikka tämä varmasti aika perinteistä onkin. Lopputuloksesta tykkään, vähän ärsyttää vaan, miten hyvin tuo puikon vaihtumiskohta paikoitellen näkyy. Mutta eipä se nyt kovasti haittaa, lämmittää se sukka silti jalassa. 

Oikun pian jo tulisi kevät, jäätelökioskit ja mansikkapehmisjäätelöt!

torstai 14. helmikuuta 2013

Ystävänpäiväkortit


Tällaiset ystävänpäiväkortit lähti lähimmille ystäville tänä vuonna. Töpöttelin akryylimaalilla palluroita vesiväripaperille, leikkasin neliöksi ja liimasin kiinni kartonkiin. Paksusta huovasta leikkasin sydämen ja pari blingbling-timanttiakin kiinnitin kortteihin. Simppelisti tehdyt, minusta silti oikein kivat ja kokonaisuus toimii. Tämä toivottavasti löytyvät tänään siis ystävieni postilaatikosta.


IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ MYÖS KAIKILLE 
BLOGISSANI VIERAILEVILLE!


tiistai 12. helmikuuta 2013

Rusettilaukku

 

Tammikuun alussa tein listaa siitä, millaisia projekteja tulevan vuoden aikana haluaisin toteuttaa. Yksi niistä oli tällainen rusettilaukku. Heti nähtyäni kuvan Pinterestissä, tiesin että haluaisin oman laukkuni pinkistä pellavasta. Kangas on monta vuotta sitten ostettu ja se on majaillut kangaslaatikossa odotellen käyttötarkoitusta. Sairastavan aika on pitkä, tai ainakin tuntui siltä, että eiliseen päivään mahtui tuplamäärä tunteja normaaliin vuorokauteen verrattuna. Illalla kaivoin tylsistyneenä ompelukoneen esiin ja etsisin ohjeen pikkulaukkuun.Vähän sovelsin ohjetta ja muutin muutamalla sentillä kokoa, johtuen siitä, että vetoketjuni oli pari senttiä liian pitkä ohjeeseen verrattuna. Halusin myös irroitettavan käsihihnan, joten siinäkin tein pienen muutoksen. Sisäpuolella on vaaleanpunaista puuvillalangasta. Tukikangas uupuu myöskin, mutta aika jämäkkä tästä tuli ilmankin.



Mittakaavaa antavat kengät ja kännykkä. Laukun kokohan on siis 23cm x 14cm ja hihnan pituus on 15cm. Tykkään että tästä tuli aika söpöisä. Katsotaan, jospa se pääsisi ulkoilemaan jo viikonloppuna kun tiedossa on tyttöjen ilta! Omituinen pinkkikausi muuten menossa, kaipaan kaiketi jotain piristettä talven keskelle.


Meninpä sitten aamulla raahautumaan taas kouluun ja sehän kostautui, illalla nousi taas kuume. Voi höh, pitäisi vissiin vaan osata ottaa rauhallisesti. Mutta jos suklaa ja kermavaahtokaakao auttaisivat, nehän ei voi olla auttamatta, eiväthän?!

maanantai 11. helmikuuta 2013

Nuhanenä täällä hei!


Sekavien postausten sarja jatkukoon!

Minulle iski eilen joko typerä pöpö ja kuumehan siitä nousi. Kurkku on kipeänä ja nenä vuotaa. Pärskin ja aivastelen tasaiseen tahtiin. Voihan nenä, ei ole kivaa tämä tämmöinen, ei ollenkaan. Toisaalta, yleensä joka syksy ja kevät tulee yksi pieni flunssa sairastettua, hyvin nopeasti kylläkin eli jospa tämäkin olisi äkkiä ohimenevää sorttia. Matkustelin eilen siis kipeänä poikaystävän luota kotiin bussissa nelisen tuntia ja tänään kävin aamulla koulussa ryhmätentissä, mutta tulin sen jälkeen takaisin kotiin lepäilemään. Päähän ei tunnu mahtuvan mitään ja lämmin tee maistuu enemmän kuin hyvin. Tällainen sairastelu ei sovi muuten minulle ollenkaan. Lipsuin henkkamaukan nettikaupan alessa tekemään pienen tilauksen ja lehtikauppiaskin onnistui jonkun lehden minulle myymään. Karkkilakon viimeinen viikko ottaa voimille näin sairaana ja korvikkeeksi söin pari lusikallista kinuskikastiketta. Sitähän ei karkiksi muuten lasketa. Eli toivottavasti lähtee tauti pian pois! Ystävänpäiväkortit sain sentään tehdyksi, vielä kun muistaisin ne lähettää. Jos illalla saisin vielä vähän neulotuksikin, sehän on parasta tekemistä sairaanaollessa.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille! Toivottavasti se on alkanut paremmissa kuvioissa mitä täällä!

Kuvassa muuten pieni otos jääkaappini oven sekalaisesta seurakunnasta. 
Ovesta löytyy enemmän kaikkea pientä "tärkeää" kuin tyhjää ovipintaa.

torstai 7. helmikuuta 2013

Päättämisen vaikeus


Aivotonta höpötystä luvassa, varoitus näin alkuun siis. Ja kyllä, tuo ylläoleva kuva on aivan karsea, tekisi mieleni napata se pois. Olisin voinut asetella nuo sukkaneulomukseni jotenkin kauniimmin, kenties kuvata ne lipaston päällä valkoista seinää vasten jonkin koriste-esineen vieressä. Sen sijaan huoneenvalossa salamalla otettu lähikuva. Yrittäkää ymmärtää, lupaan kuvata valmiit tuotokset kauniimmin. Ja sitten itse asiaan. Olen viikon verran kärsinyt päättämättömyydestä. Neuleiden suhteen siis. Selaan nettikauppojen lankavarastoja, pengon omaa lankakoppaani, etsin kivoja ohjeita, laitan neuletta puikoille ja puran hetken päästä pois. Mielessä pyörii ihan liian monta juttua, joita haluaisin tehdä. Innostuin harmaasta pitsihuivista, haaveilen kuvioneulepolvisukista ja palmikoista sormikkaissa. Mietin väriyhdistelmiä, himoitsen lankalaatuja, selaan ohjekirjoja. Pastilliset värit, kirkkaat värit, harmooniset yhdistelmät, sekopäiset yhdistelmät. Haaveilen lankakauppoihin pääsystä, tuskailen lankavaratoni laajuutta, etsin uutta Novitan lehteä lehtihyllyistä. En osaa päättää mitä tekisin ja ennenkaikkea, missä järjestyksessä lähtisin haaveneuleita toteuttamaan.

Viime viikonloppuna laitoin puikoille ryppyvarsisukat mintunvihreästä langasta. Ei inspiroinut neuloa muutamaa kerrosta enempää. Eilen toisille puikoille vaaleanpunaiset sukat. En olisi malttanut yöllä laskea neuletta käsistäni, että voisin mennä nukkumaan. Tänään tuo vihreäkin näyttää paremmalta. Tein joskus päätöksen että uusia neuleita ei aloiteta ennenkuin edelliset ovat valmiita. Eipä pitänyt tämäkään päätös. Ja nyt on vaikeus päättää kummat tehdä ensin valmiiksi. Vai neuloakko molempia hieman vuorotellen. Kirjoneulesukkiin on kuvio suunnitteilla, niitä en kyllä aloita ennenkuin nämä kaksi paria ovat valmiina. Parit tilaussukatkin odottavat listalla. Ja aina vaan noita sukkia, voisin kyllä vaihtaa vähän muihinkin välillä. Ehkä nyt kuitenkin lopetan tämän asian vatvomisen ja siirryn heiluttelemaan puikkoja, jotta saan tänne taas joskus jotain esiteltävääkin. Positiivista on että viikonloppuun mahtuu monta tuntia bussimatkailua, joiden aikana voi vain neuloa ja neuloa...

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kevätvaatteita

Nyt helmikuun alettua on pakko kauhistella tilin saldoa ja todeta tammikuun rahankulutuksen olleen enemmän mitä olisin halunnut. Uudenvuoden turhan-ostelun-lopettelu-lupauksen pitäminen on osoittautunut hankalaksi, vaikka verraten joulukuuhun, on osteluni vähentynyt. Koitetaan nyt helmikuussa laittaa kuitenkin paremmaksi! Mikä tulee kyllä olemaan erittäin hankalaa, kun kauppoihin alkaa ilmestyä koko ajan yhä enemmän ja enemmän ihania kevätvaatteita ja sisustusjuttuja. On vain koitettava pitää mielessä fakta, että kämppä on pieni ja kaapit pursuilevat jo nyt yli. Vaatekaapissa siirtelin hyllyjäkin jo että sain vähän tehtyä lisää tilaa. Oivoi, jospa saisi aikaiseksi ja varatuksi sen kirpparipöydän.

Helmikuun ostolakkoyritys ei kuitenkaan estä haaveilua. Keräsin siis muutaman haavekollaasin kevään vaatteista H&M:n valikoimista (suurin osa vaatteistani on muuten peräisin henkkamaukasta, sillä tykkään, että sieltä löytyy minuntyylisiäni vaatteita, niin arkeen kuin juhlaankin, ja hinnatkin sopivat opiskelijabudjettiin). Millaisia vaatekokonaisuuksia voisin siis itse pitää päälläni tänä keväänä:

Kokonaisuu nro 1:


Ensimmäinen kokonaisuus koostuu farkuista ja pirteästä paidasta. Päälle puetaan tekonahkainen takki ja samaa väriä olevat ballerinat. Kultaiset korut eivät ole ihan sitä, mistä yleensä pidän, mutta huomaan että olen viimeaikoina huomannut mieltyväkin kullanväriinkin. Tuo takki on muuten aivan ihana, kun bongasin sen kuvastosta ensimmäisen kerran olin jo tilausaikeissa. Ei en tilannut, mutta edelleen harkitsen vahvasti. Tämän kokonaisuuden voisi pukea päälleen kouluun tai kaupungille lähtiessä.


Kokonaisuus nro 2:


Seuraava asu koostuu mustista housuista ja sinisestä liuhuhihaisesta paidasta. Päälle simppeli farkkutakki ja jalkaan kunnon korot. Koruissa hopeaa. Tunnustan, tuo paita löytyy kaapistani. Tämän tyylisen asun pystyisin oikeastaan kokoamaan oman vaatekaapin antimistakin. Voisin pitää koulussa tai pukea päälle vaikka leffatreffeille!


Kokonaisuus nro 3:


Tästä tuli oma suosikkini, vaikka pidän kyllä näistä kaikista. Tummansiniset housut ja valkoinen t-paita, jossa musta sydän. Jottei tulisi liian kylmä, päälle vielä musta villatakki ja ulos mennessä vielä tummansininen takki. Tuo paita on itsessään jo mielestäni aika leikkisä, mutta asuun vielä lisää leikkimielisyyttä pilkullisten ballerinojen muodossa. Asusteissa pinkkiä tuomaan vähän tehostetta. Taas sopisi kaupungille tai kouluunkin. Aika monikäyttöinen mielestäni.


Viimeisenä kokonaisuus nro 4:


Yksi mekkokokonaisuus oli myös saatava mukaan. Huomaan kaappeihini kertyneen aika paljon mekkoja, vaikka en niitä arkikäytössä osaakkaan käyttää. Juhlatilanteissa kyllä pidän mekkoja paljonkin. Tämä mekko on kyllä sellainen mitä voisin kuvitella käyttäväni arkenakin. Taas pieni tunnustus, tilasin tämän mekon myöskin, tosin korallin värisenä. Palautukseen lähti kuitenkin hieman liian pienen kokonsa vuoksi. En tilannut suurempaa tilalle kun aloinkin pähkäillä tätä väri asiaa. Kuvaston saapuessa ensimmäinen ajatukseni oli että miksi tätä ei saa mustana?! Silloin ei väripulmaa olisi ollut. Periaatteessa tykkään kummastakin väristä, sekä siitä punaisesta että tästä mintunvärisestä. Yhdistäisin jakkuun, pitsisukkiksiin ja mustavalkoisiin balleriinoihin. Voisi sopia siis arkikäyttöönkin, juhlavampaa saisi korkkareilla. Hopeat korut sopivat kokonaisuuteen.

Löytyikö kollaaseista suosikkeja? Voisitko kuvitella itselläsi jonkin kokonaisuuden päällä? Vai eikö miellytä ollenkaan? Mikä joko kollaasien tuotteista tai muista vaatekauppojen valikoimista olisi sellainen "must have"-juttu tänä keväänä?  

Jonkunnäköisen käsityksen vaatemaustani varmasti näistä myös sai. En seuraa kovin tarkkaan muotia, vaikka pidänkin siitä kun näitä kevään ja syksyn kuvastoja eri firmoilta postiluukusta tipahteleekin. Itselleni pukeutumissa tärkeintä on mukavuus. Oi kevät tule pian! Uudesta kevättakista haaveilen muuten kovasti, se on ehkä yksi hankinta, joka tänä keväänä on tehtävä. Muuten voisin pitää kiinni tuosta ostamattomuudesta, jos vain onnistun. Karkki/sipsilakko on ihan helppo nakki mutta ostolakko onkin varmasti vaikeampi juttu!

(kaikki kuvien vaatteet H&M)

perjantai 1. helmikuuta 2013

Tunnustus ja kuulumiset

SYDÄN TUNNUSTUS:

Sain tämän SYDÄN-tunnuksen Sagalta, Sagalife-blogista. Isot kiitokset tunnustuksesta!

Tämän tunnuksen sisältö menee niin että kiitän tunnustuksen antajaa ja linkitän hänet blogiini. Jaan tunnustuksen eteenpäin viidelle ihanalle blogille ja ilmoitan siitä heille toivoen heidän hyväksyvän sen ja jakavan taas eteenpäin.

Mietittyäni asiaa koko viikon, en edelleenkään osaa päättää keille tunnustuksen jakaisin. Sivupalkista näet seuraamani blogit, jotka ovat minusta kaikki niin ihania, että voisin antaa tämän kaikille. Niinpä en nyt ala tähän erikseen listata kenelle tunnuksen antaisin. Vähän mälsää, tiedän, mutta en vain osaa tehdä päätöstä :)

Kiitän kuitenkin suuresti tunnustuksesta, se onki blogini ensimmäinen!

---

Huhheijaa. Kuluva viikko on ollut yhtä hullunmyllyä, koulun "leikkiyritys" messuja vieteltiin eilen ja messuvalmistelujen lisäksi on ollut muita koulutehtäviä ihan riittävästi. Nyt on messut kuitenki ohi ja jäämme odottelemaan tuloksia. Ensi viikon pitää kiireisenä talous- & kirjanpitoasiat, toisaalta pidän tästä että koulussa on tekemistä. Mutta se vaikuttaa vapaa-aikaan eikä iltaisin oikein jaksa mitään muuta. Tahtoisin alkaa neuloa jotakin, mutta en osaa päättää mitä. Lankojakin olisi valmiina, mutta ne odottelevat sopivaa mallia. Jospa vain keksisin mikä koukuttaisi seuraavaksi.

Ihanaa viikonloppua!