keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Lokakuun viimeinen






Teekuppi kädessä heräilyä tähän päivään. Väsyttää ja ulkona on pimeää. Lunta on tullut onneksi viime yönä vähän lisää, se vanha ehtikin jo sulaa pois alkuviikosta. Saisi sitä lisääkin sataa, tulisi vähän valoisampaa. Maanantai-illalla sentään täysikuu loisti valoaan. Valokuvaamisesta ei tule mitään sisätilan kattolamppujen valossa. Toin kotiin neilikoita. Violetteja. Ruokailunurkkauksen pääväri tällä hetkellä. Verhokin piti vaihtaa. Puin päälleni myös violetin paidan ja samanväriset villasukat. Ulkoa tulee sisälle pakkasentuoksu. Parvekkeen kukat ovat vielä hyvinvoivia, tuollainen pallokukkainen kasvi. Ei ole kiirettä ulos tänään. Kouluakin on vasta iltapäivästä. Kotona pitäisi siivota. Ei jaksaisi. Huomiseen tenttiin on kokonaan lukematta. Ehkä pitäisi aloittaa. Keittää lisää teetä. Lumihiutaleet alkavat leijailla taivaalta alas...

Hyvää huomenta!


sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kehräyskurssilla


Tänä viikonloppuna osallistuin kansalaisopiston kehräyskurssille. Ensimmäinen osa kurssissa oli nyt ja toinen osa on joulukuun alussa.  Aloitimme kehräämiseen tutustumisen opettelemalla kehräystä värttinöillä. Osa koitti rukkiakin jo tänään, minä en ehtinyt, mutta joulukuussa sitten. Olin ehkä ajatellut kehräämisen hankalemmaksi kuin mitä se todellisuudessa on. Eilinenkin kokeilu näytti jo ihan langalta, tosin liian kierteiseltä kuulemma. Tänään harjoittelin tekemään ohuempaa, ja aika monesti sainkin langan kiertymään poikki. Mutta harjoitusta, harjoitusta. Kuvassa aikaansaannokset. Villa on alpakkaa, Baby Bosse nimeltää, ja niin ihanan pehmeää. Eihän tuo nyt kovin tasapaksuista ole, mutta pehmeää se on vielä lankanakin. Ehkäpä hiuspanta?! Innolla odotan jo seuraavaa kurssiviikonloppua! (jospa silloin muistaisin ottaa kameran mukaan kurssille asti.)


perjantai 5. lokakuuta 2012

Rauhallinen aamu

Kuvassa terveellinen aamupalani

Sataa, sataa ja niin edelleen! Sanoisin että kiireinen viikko takana, siltä se tuntuu vaikkei se oikeastaan edes sitä ollut. Onneksi näin perjantaisin koulu alkaa vasta lähempänä yhtätoista! Olen jotenkin näin syksyn tullen huomannut kaipaavani lisää unta, eli nämä pitkät aamut ovat ihan luksusta! Viikonloppuun kuuluu töitä ja töitä, ehkäpä käsitöillekkin löytyy silti aikaa. Jatkan aamutoimia, että ehdin sinne kouluunkin!

Hyvää huomenta ja mukavaa viikonloppua!