torstai 18. helmikuuta 2010

Ongelmasukka

Minulla on ongelma. Tammikuun alkupuolella aloitettu sukka uhkaa jäädä parittomaksi. Ohje on hävinnyt. Kirjoittelen aina sitä mukaan sukan ohjeita mihin tahansa lähimpänä olevalle paperilapulle kun saan sukkaa eteenpäin tehtyä. Ja nyt on ohjelappu hävinnyt. Kantapää meni purkuun kun silmukoita oli kaksi liikaa. Ei hyvä. Seuraava pulma seuraa silmukoiden poiminnassa, oliko niitä 15 vai 16. Eripari sukkiakaan en haluaisi.

Yritän nyt saada vastaavanlaiset ongelmat tuhottua. Tein itselleni ohjekirjan. Tulevaisuudessa kirjaan sinne mitä olen tehnyt. Tuleepahan sukista samankokoiset. Kirja on tiimarista ja sai siis kanteensa papereita, vähän pitsejä ja kaksi nappitarraa. Siihen on kiva piirrellä myös mallikertoja sukkasuunnitelmia varten. Päätös pitää edelleen kyllä, ensin tehdään keskeneräiset valmiiksi. Kukahan pystyisi muistamaan miten monta kerrosta tossa mun jouluna aloittamassa lapasessa on?! Entäs peukaloiden silmukkamäärät?! Laskennaksi taitaa mennä, tosin homma ei ehkä ole niin suuri kuitenkaan.

Ikeasta eilen ostettu lasipurkki sai sisälleen pitsit ja nauhat. Pysyvät nekin tallessa. Ja säilytetään keskellä pöytää, koristeenakin ihan kiva. Sain pari viikkoa takaperin tuon Pieni lankakauppa -kirjan. Iltaisin olen siis sukeltanut New York:laiseen lankakauppaan. Voi kun itsekkin omistaisi oman lankakaupan. Viime aikoina on kyllä ollut melkein lankakauppias-olo kun lankoja on vyyhditetty, värjätty, huuhdeltu ja vyyhditetty uudelleen. Ja muutama jopa siinä lennossa ja myytykkin. Tosin testisukat on vielä tekemättä, yhden vyyhdin nappasin itsellekkin :)

Hiihtolomakin aluillaan. Huomenna hoitamaan pikku potilaita, jos vaikka saisi ongelmasukkaa siinä samalla tehtyä...

torstai 11. helmikuuta 2010

supermakeita sukkalankoja

Tällä viikolla koulussa on:
- Hääritty värikeittiössä
- Sekoitettu Kool-Aid jauhepusseja veteen
- Nuuskittu karkkituoksuja
- Odotettu malttamattomina vyyhtien kuivumista
- Vyyhditetty
- Ja tietysti ihaltu
- Tilattu lisää värejä

Raaskiiko näitä laittaa edes myyntiin?! Mielessä pyörii tosin jo monta uutta väriyhdistelmää, eli taitavat nämä kuitenkin päätyä markkinakoriin, nyt kevään aikana kun ollaan menossa kuuteen myyjäistapahtumaan. Tekisi mieli ottaa puikot käteen, kyllä joistan vyyhdistä täytyy itsellekkin sukat saada. Ensi viikolla jatketaan kunhan saadaan lisää jauheita ja lisää lankaa ;)

tiistai 9. helmikuuta 2010

Pipari-innostumisia

Just sen näkönen kuva ettei kuvassa olija oo yhtään kattonu peiliin tänään saati panostanu mitenkään ulkonäköönsä. No näkyy siinä se tärkein, eli mun uusi kaulahuivi. Vähän niinku baktus, paitsi etten yhtään seurannu mitään ohjeita. Lankana Zitron Trekking XXL ja menekki oli se koko kerä. Lisäyksiä tein joka neljäs kerros ja kolme keskimmäistä raitaa neuloin lisäilemättä, sen jälkeen taas kavensin joka neljäs. Eli melkein ku baktus... Langan riittävyyttä oli hauska laskea, yhteensä siinä on nyt 21 raitaa. Piti ensin tehdä sukat tosta, mutta kun raidat alko näyttämään ihan hölmöiltä ja räkäpäänä en jaksanu mitään kovin vaikeaa, niin huivi syntyi. Kiva välillä neuloa vaan pelkkää oikeaa. Käytettävyydestä en osaa sanoa, alkoi kaula meinaan jo kutista ton viiden minuutin aikana mitä tota kaulassani pidin kun kuvasin.


Iski hirveä leipomishalu tänään ja tämmösiä synty. Nam nam! Ihan perus murotaikinaa ja välissä mansikkamarmeladia. Minä tykkään! Yritän parhaani mukaan vältellä ompelukonetta vaikka oikeastaan pidän tänään ompelupäivää. Niska ja selkä vaan jumittaa pahasti, ettei edes viitsi ajatella ompelukoneen viereen istumista. Odottelen että innostus palailee, se on nyt ollut jossain kadoksissa jo muutaman viikon ajan. Ei aina vaan jaksa. Olen selaillu vanhoja käsityölehtiä ja etsinyt inspiraatiota. Kesäksi voisi ommella jonkun kivan hameen. Ja huivien neulominen innostaisi nyt kovasti, muutaman oikein kivan ohjeen jo löysinkin. Mutta ensin teen loppuun ne muutamat keskeneräiset työt, eihän tästä muuten tuu taas mitään.

lauantai 6. helmikuuta 2010

Tilattu ja toimitettu

Sain tilauksen tälläisesta kaksivärisestä örkkityynystä jo syksyllä ja nyt kun sain uuden seulan, pystyin tämän toteuttamaan. Tyynyllä on kokoa 60cm x 60cm ja täytettä on kolmen ikean-tyynyn verran, jotta saatiin tästä sopivan paksuinen. Lopputulos miellytti (kait?) tyynyn tilaajaa, nyt odotetaan vaan maksua. Mitenhän ton pikkuveljensais maksamaan näistä töistä?! :D Ensi viikolla voisi koittaa tätä kaksiväripainoa vielä jossain toisissa väreissä...

Tänään piti taas viettää ompelupäivää, niinkuin eilenkin, mutta jostain syystä en vain saa itseäni raahattua koneen viereen. Huomenna on pakko yrittää enemmän... Käytiin tänään Forssassa ostoksilla. Kahden housut ja yhdet kengät ostin. Sekä kangasta ja jotain pikkusälää Tiimarista. Nukkekodista ja Lelusta kävin ostamassa huonekaluja, suunnitteilla on kaksi huonetta lyhtyihin, mutta niistä lisää myöhemmin kun on aikaa tarttua tähän projektiin. Nukuin kahden tunnin päiväunet reissun jälkeen, kyllä toi shoppailu vaan on rankkaa! Nyt pitäis alkaa tätä konetta säätämään, pieni pelko on että koko kone sekoaa, mutta olen niin kyllästynyt tähän hitauteen, toivottavasti kaikki menee hyvin ja kone toimii jatkossakin!

keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Mitä on piilossa sängyn alla?

Ei ainakaan toivottavasti mörköjä. Mutta örkkikankaita kylläkin! Viime viikon aikaan saannokset, kyllä varmaan kymmenisen metriä on kangasta yhteensä ja muutama lisämetri tuli vielä tänään tehtyä. Varastoon laitamme nämä ja ompelemme niistä sitten pussukoita ja kaikkea muuta kivaa kun aikaa löytyy. Nyt pitäis siirtyä ompelukoneen ääreen mutta eri projektien pariin!

tiistai 2. helmikuuta 2010

Kenkäholisti

Sinkkuelämää sarjaa ei saisi ikinä katsoa. Ei ikinä, ikinä, ikinä! (tosin vähän kyllä harmittaa että sarja loppui taas) Ne kengät! Ne ihanat, ihanat kengät! Miten ihanaa olisi päästä käymään Carrien vaatehuoneessa. Sekoaisin. Ihania kenkiä koko kaapillinen. Minä tahtoo myös! Mutta mulla ei oo kun google. Ja tällaisen tylsän tiistai-päivän jälkeen googlekin tuntui oikein mukavalta. Netti-ikkunaostoksia!

Manolo Blahnik: Themy

Jimmy Choo: Poem

Jimmy Choo: Lance


Jimmy Choo: Clue



Jean-Michael Cazabat: Kalena


Christian Louboutin: Margi Diams

Christian Louboutin: Ernesta Bow (iik! ihanat!)
*
*
Kuola valuu, polvet notkuu! Tahtoo, tahtoo!
*
Jos mä laittaisin nyt joka kuukausi sivuun ja varmaan talteen 50€, olisi pienen pieni mahdollisuus ostaa joku näistä ihanuuksista mun 22-vuotis syntymäpäiville. Hintahaitari näissä oli 400-900€ niiltä sivuilta mistä katselin. Mihin sitä vaan uskaltaisi tuollaisilla kengillä mennä. Torille? Baariin? Luultavasti säilyttäisin niitä laatikossa ja ottaisin esiin vain ihastellakseni. Tosin noin ihania kenkiä ei voi säilyttää laatikossa, ne ansaitsevat olla näkyvällä paikalla esillä.
*
Lupaus itselle: joku päivä omistan tällaiset kengät! Ei välttämättä juuri kuvissa esiintyviä kenkiä, mutta jonkun nimekkään suunnittelijan kengät, jotka istuvat täydellisesti jalkaan ja ihastuttavat. Unelmakengät.
*
Vai voiskohan opiskelija saada pankista lainaa lähteäkseen kenkäostoksille?